WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 9 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 03-10-2003, 09:29 AM
bstankie bstankie is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Austin, TX
Posts: 16
VRML Error

Hello,

We are having problems getting Vizard to display the following VRML environment. We can get it viewed on other VRML viewers, but Vizard gives us an error.

-Brian
Attached Files
File Type: zip uofmvizard examples.zip (2.6 KB, 872 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2003, 10:50 AM
tobin tobin is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 251
The problem is Vizard's VRML importer does not handle textureTransform nodes. In your modeler, you need to adjust the UVW coordinates directly (as in the UVW modifier in 3D Max) rather than apply a textureTransform node.

You can also just edit out the following segment of the VRML file using a text editor:

textureTransform TextureTransform {
scale 32.0 8.0
center 0.5 0.5
}

Though your results may not be what you desired.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2003, 12:51 PM
bstankie bstankie is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Austin, TX
Posts: 16
Is there a reason why the texture transforms don't work with Vizard? Since some VRML generating software seems to make use of these texture transforms, it would be nice to be able to use these environments in Vizard.

Thanks,
Brian
__________________
--
Brian J. Stankiewicz, Ph.D.
Department of Psychology &
Center for Perceptual Systems
University of Texas
http://stankiewiczlab.psy.utexas.edu
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2003, 07:49 PM
tobin tobin is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 251
Quote:
Originally posted by bstankie
Is there a reason why the texture transforms don't work with Vizard? Since some VRML generating software seems to make use of these texture transforms, it would be nice to be able to use these environments in Vizard.

Thanks,
Brian
Yes, and it is that the VRML parser technology originally supplied to us by SGI does not handle textureTransform nodes for reasons we do not fathom. We are developing new and much more robust import technology of our own and unfortunatley until that is released we cannot offer a solution other than what was said above, namely to modify the UVW coordinates directly. Most modeling software gives the option of applying texture transforms or modifying the UVWs so if you can instead opt for the latter you will at least have a workaround for the problem.

That your VRML model did not load in the first place was due to a bug in our filter and this has been fixed and will be available in the next release. Thanks for pointing that out to us.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-20-2007, 04:15 PM
softscan2 softscan2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Newcastle, Australia
Posts: 11
Send a message via Yahoo to softscan2 Send a message via Skype™ to softscan2
I am having a similar problem with WRL files exported from AvatarMaker and unGzipped and also with models created in Flux Studio(H-Anim head). When i drop my vrml file onto the "Resources/Stage I get the error "failed to load "filepath/filename.wrl"
These are all VRML2.0 files. They have a heavy use of DEFs and no texture translations. AStudio uses some peculiar routing. Its time for the 10th anniverary of the death of SGI
Reply With Quote
  #6  
Old 12-20-2007, 04:18 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Can you post a sample wrl file that is causing problems? If you do not want to post the file on the forum you can email it to me at lashkari@worldviz.com
Reply With Quote
  #7  
Old 12-20-2007, 04:35 PM
softscan2 softscan2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Newcastle, Australia
Posts: 11
Send a message via Yahoo to softscan2 Send a message via Skype™ to softscan2
The attacment uploader doesnt recognise *.wrl files as valid. Sooo I cant send them
I am interstate and can only recieve emails for the next two weeks. Ouch. Have a good Christmas.
Any ideas?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-20-2007, 04:46 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
The forum supports uploading .zip attachments. So you can add the wrl file to a zip archive and upload that.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-20-2007, 05:58 PM
softscan2 softscan2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Newcastle, Australia
Posts: 11
Send a message via Yahoo to softscan2 Send a message via Skype™ to softscan2
Talking Vrml Error

Good, but not gzips. So here it is and good luck. Media Machines Flux imports AvatarMaker wrl to Hanim. I used to have to hack these files by hand to remove the animation component before importing to other programs.
Thanks for the hint - should have been obvious. Let me know if the zip doesnt arrive
Attached Files
File Type: zip lili3.zip (31.3 KB, 525 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 12-20-2007, 05:59 PM
softscan2 softscan2 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Newcastle, Australia
Posts: 11
Send a message via Yahoo to softscan2 Send a message via Skype™ to softscan2
Oh and

Forgot the texture so here it is
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lili3.jpg
Views:	588
Size:	29.6 KB
ID:	214  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC