PDA

View Full Version : trouble loading vrml files generated by ProE


tavaksai
07-01-2004, 11:11 AM
Hello,

I can't seem to load vrml files generated by ProEngineer
into Vizard. What I normally have to do is save ProE .prt
file as vrml 2.0. Then I open that vrml file in 3d Max and
export it as vrml97. And only then it works.
Do you, by any chance, know why Vizard will not load
vrml files generated by ProE?

Max

farshizzo
07-01-2004, 11:14 AM
Hi Max,

Would you mind sending me a sample VRML file generated by ProE? My email address is lashkari@worldviz.com. I'll only use it to troubleshoot this problem.

farshizzo
07-01-2004, 03:01 PM
Hi Max,

It seems as though ProE outputs some extraneous information with their vrml exporter, which is causing our vrml loader to fail. I opened up the vrml file in a text editor and hand edited out this information, which fixed the problem. I've never used ProE before, do they have any options in their vrml exporter that prevents it from outputing the extra information? If there is no option then the easiest thing is probably what you are already doing, import into 3dmax and export to vrml.

tavaksai
07-02-2004, 12:20 PM
Thanks for the help.

jalvarez
06-18-2008, 12:17 PM
what information did you exactly removed from the file?
I am also trying to export some ProE parts

farshizzo
06-18-2008, 07:44 PM
I actually don't remember, it was too long ago. Try opening the file in a text editor and removing all lines that don't belong to a node definition. Or post a small sample to the forum and I might be able to tell you.

jalvarez
06-20-2008, 08:22 AM
farshizzo,

here is a test part that i was going to try importing.

I greatly appreciate any help

farshizzo
06-20-2008, 01:31 PM
When I remove all the sections that begin with node_info, model_info, and geom_type, it seems to work. Can you export the wrl file without all this meta data?

jalvarez
06-26-2008, 08:05 AM
I will check the exporting options from Pro/E but removing the parts that you mentioned is not really working. Would you mind taking a look at the file I uploaded.

thanx in advance

farshizzo
06-26-2008, 11:16 AM
At the beginning of the file there are a few PROTO definitions. You need to remove these and all instances of them from the rest of the file. For example, the node_info occurs many times, so you need to search the file for all occurrences and remove the definition. Once I did this the model loaded fine. Here is a screenshot of it in Vizard.

tobin
08-04-2008, 12:01 AM
If you have access to Autodesk 3DS Max, I've found it does a good job cleaning VRML. Import your .wrl file into Max, then re-export it as VRML97. This almost always imports nicely into Vizard.

sooloo1
12-08-2008, 10:14 PM
Can anybody show me which lines of the code need to be removed? Please show how you do it in the attached file. Thanks a lot!

farshizzo
12-09-2008, 12:11 PM
I removed all the PROTO sections and Node_Info instances, as mentioned above and it loads fine for me.