WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-08-2009, 08:20 AM
Boerske Boerske is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Zurich
Posts: 6
problem with evironment mapping

Hi there,

I created 6 cube faces in .tif format.
When I load them in vizard the background gets black, white, grey dashed?
What could be the problem?

Settings of .tif files are:

2500x2500 Pixels
300 ppi

With other .tif files which I did not create on my own it works fine.

Settings there:
1144x1144 Pixels
72 ppi

Can somebody please help me.

Thx
Phil
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2009, 12:15 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Have you tried another format like .png ? Either way can you post one of the tif files or email it to support@worldviz.com.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2009, 02:53 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
The single tif you sent works fine for me. I created 6 copies of it and used them for a cubemapped texture and all sides showed up fine. Are all the tifs the same size? Here is the script I used to test it:
Code:
import viz
viz.go()

tex = viz.add(viz.ENVIRONMENT_MAP,'Test.tif')

dome = viz.add('skydome.dlc')
dome.texture(tex)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2009, 07:06 AM
Boerske Boerske is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Zurich
Posts: 6
well what should I say, with the file I send to you it now also works on my machine. but this file was reduced because I send it by mail.
could it be that the size of the .tif matters? I just tried the the bigger one ca. 8MB per file and their the problem appears again.

I am running vizard on an mac-air with paralles and windows xp. could it be that this is too much for my graphic card?

I try to send the .tif in the original size per mail again.
would be nice if you can test it with this version also.
Thx
Phil
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2009, 09:14 AM
Boerske Boerske is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Zurich
Posts: 6
I think the problem is the size and the capabilities of my graphic card in the mac air.
When I reduce the size to 1024x1024 pixels it is fine.

Cheers
Phil
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mapping method FlyingFish Vizard 1 07-12-2007 09:06 AM
5DT Data Glove 5 Ultra Problem bjgold Vizard 1 08-08-2006 04:08 PM
texture mapping problem dellatails Vizard 1 03-12-2006 11:13 AM
problem with female animations vmonkey Vizard 1 10-07-2005 10:36 AM
PROBLEM: Picture-in-Picture breaks textures?!? vcarlson Vizard 4 10-05-2004 04:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC