WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2008, 03:06 AM
unabhan unabhan is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Wiesbaden/Germany
Posts: 19
Unhappy Problem with exporter for 3ds Max 9

Yesterday I finally got our new version of 3dsmax.
After everything was installed and registered I wanted to add the OSG and cal3d exporter, but, funny thing, they tell my I don't have 3ds max on my computer.
Well, I definitely have a fully licensed version of it as well as Vizard 3 so any idea?
BTW, version is Autodesk 3ds Max 9 32-bit SP2
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2008, 05:29 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Do you have the following registry entry that points to the 3dsmax installation folder?

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Autodesk/3dsmax/9.0/MAX-1:409

If not, do you have a similar looking registry key that points to the installation folder?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2008, 02:16 AM
unabhan unabhan is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Wiesbaden/Germany
Posts: 19
registrationkey

I already suggested it might be missing, but it's there:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Autodesk/3DSMAX/9.0/MAX-1:407
and the value is
C:\Programme\Autodesk\3ds Max 9\
Any problem with the German path Progamme?
I could place it at Program Files and chage the connected values if that's the problem.
Tanks
Reply With Quote
  #4  
Old 05-21-2008, 06:08 AM
unabhan unabhan is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Wiesbaden/Germany
Posts: 19
Done it


I downloaded the zipped version () from sourceforge.net
http://downloads.sourceforge.net/osg...8&big_mirror=0
You just add the dlls to the plugins folder and the icons stuff to ui/icons.
Maybe the exe doesn't use environment-variables ..
Thank's anyway
Reply With Quote
  #5  
Old 09-13-2008, 02:12 AM
luakt luakt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 31
Errors using WorldViz cal3d exporter with 3ds MAX 2009

Dear Sir,

I downloaded vizard253_max8_cal3d.zip, and move the files cal3d.dll, cal_max_importer.dli, cal_max_exporter.dle to c:\program files \autodesk\3ds max 2009\plugins. When I start the 3DS program, I have the following error signals:

DLL<C:\c:\program files \autodesk\3ds max 2009\plugins\cal_max_importer.dli>fail to initilize. Error Code 126 - The specific module cannot be found.
Also
DLL<C:\c:\program files \autodesk\3ds max 2009\plugins\cal_max_exporter.dle>fail to initilize. Error Code 126 - The specific module cannot be found.

I am selecting max8 for max 2009. Is this the problem? But I cannot find a vizard253_max9_cal3d.zip from your website.
Please help!
Reply With Quote
  #6  
Old 09-13-2008, 04:16 AM
Veleno Veleno is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 148
Hi lukat,
Quick question -- what version of vizard are you using? If you are using version 3, follow this link: http://www.worldviz.com/download/fil...0.0Install.exe

If you're using 2.5, then I believe we'd need to recompile the old version for max 2009. Farshizzo can lend more insight.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-13-2008, 11:31 AM
luakt luakt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 31
Still have problem using cal3d installer with max 2009

Thank you very much.

I am using Vizard 3. I downloaded the installer and install it. But I am still unable to export in CAL3D. This selection does not appear in the export menu. Could you please help!

My 3ds Studio Max 2009 is a 30 day trail copy.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2008, 12:07 PM
Veleno Veleno is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 148
Hi Lukat,

Though you need to select what you want to export, this particular plugin goes through "file --> export" and does not show up in "file --> export selected." I do not know why the original programmers designed it this way.

Edit: Just saw that you said Max 2009 and not Max 9. I'll need to check on that later today.

Last edited by Veleno; 09-17-2008 at 12:11 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2008, 11:06 PM
Veleno Veleno is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 148
Looks like the exporter shows up just fine in my copy of 3ds Max 2009 32 bit. Neither the OSG nor CAL3D plugins currently work with any 64 bit versions of max.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cal3d exporter problem visnova Vizard 1 06-15-2007 04:02 PM
At my Whits end with Cal 3D Exporter shivanangel Vizard 6 02-25-2007 04:00 PM
5DT Data Glove 5 Ultra Problem bjgold Vizard 1 08-08-2006 05:08 PM
problem with female animations vmonkey Vizard 1 10-07-2005 11:36 AM
PROBLEM: Picture-in-Picture breaks textures?!? vcarlson Vizard 4 10-05-2004 05:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC