WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-22-2003, 09:55 PM
softscan softscan is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 9
Angry Crash

Hi,
On dragging *.wrl files to resources they go in but I get an arror message.
They do not appear on the 3D stage.
on using "mylectern = viz.add('lectern.wrl') theee object loads in the viewer briefly then dissapears. I the get a crash which generates an error log. I have searched for error.log and find nothing pointing to a vizard folder except maybe:-
parsing: read error: extra characters (']") found in input occurred at line3060 in >stdin>

Any ideas?
Thanks
John
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2003, 10:06 AM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Hi John,

Instead of dragging the file to the resource menu can you go to the File menu and click on "Import to Stage" and then browse for the vrml file. I'm not sure what the problem is but I'm hoping that this will work for now. Does this crash occur with any vrml file or just with "lectern.wrl"?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2003, 04:17 PM
softscan softscan is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 9
Unhappy

HI,
I happened with lectern, room and I tried the simplest *.wrl I could find which may have been chizzeled but probably not.
It could also be a win2K problem, it can behave eratically sometimes. What about the error log?
Is there anywhere specifi that I should look to pin it down? I just picked the one I sent by date
Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2003, 11:20 PM
softscan softscan is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 9
Exclamation

Hi,
I just installed 212 with the same results.
Does the source folder for the *.wrl file have to be within the Vizard root directory?
John
Reply With Quote
  #5  
Old 11-29-2003, 02:14 AM
mspusch mspusch is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 211
Hi John,

We can not replicate your problems here under XP and W2K. Possibly your hardware is different from what we are testing with. Which CPU/Memory configuration/graphics card are you using? On some older laptops I have seen similar crashes happen.

Matthias
Reply With Quote
  #6  
Old 11-29-2003, 06:32 PM
softscan softscan is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 9
HI
System is:-
Motherboard K7S5A
AMD 1700 @ 1100MHZ
RAM 130 MB
OS Win2k 5:0.2195 SP2
No forced Hardware
Page files are large
Matrox Dual head display

I did reinstal Win2K over itself
Reply With Quote
  #7  
Old 12-01-2003, 02:01 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Hi John,

Have you tried setting the color quality of your graphics card to 24 bit? We've experienced problems with Matrox cards before and setting it to 24 bit mode usually fixed the crashing problems.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC