WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2008, 10:47 AM
masaki masaki is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 63
another bezier animation problem

hi all,
so i've come across a strange problem with using animation paths with bezier mode. I have 50 control points for a simple path and the path is linked to my mainview. Somehow always at the very end of the path the velocity spikes even with constantspeed on. I have the coordinates logged at highest temporal resolution and after analysis the velocity definitely spikes at the very end of the path. If anyone has a solution to this or any ideas, it would be much appreciated. Thanks. Here are the control points I am using for one of the paths:
Code:
positions1=[[0,0,0],[0,0,0.3],[0,0,0.6],[0,0,0.9],[0,0,1.2],[0,0,1.5],[-0.00383110641479214,0,1.79997553670864],[-0.0114926944345601,0,2.0998776875329],[-0.0229835145415707,0,2.39965754184814],[-0.0383016927139559,0,2.69926620897491],[-0.0574447307313444,0,2.99865482615243],[-0.0804095065822931,0,3.29777456650755],[-0.107192274973451,0,3.59657664701789],[-0.137788667940376,0,3.89501233646775],[-0.172193695559896,0,4.19303296339565],[-0.210401746763913,0,4.49058992403208],[-0.252406590254502,0,4.78763469022622],[-0.298201375520164,0,5.08411881736033],[-0.347778633953070,0,5.3799939522505],[-0.4011302800671,0,5.67521184103253],[-0.458247612816501,0,5.96972433703159],[-0.519121317014921,0,6.26348340861435],[-0.583741464854615,0,6.55644114702242],[-0.652097517525556,0,6.84854977418576],[-0.724178326934195,0,7.13976165051465],[-0.799972137521584,0,7.43002928266926],[-0.879466588180583,0,7.7193053313052],[-0.962648714271805,0,8.00754261879408],[-1.04950494973801,0,8.2946941369176],[-1.14002112931657,0,8.58071305453407],[-1.23418249084965,0,8.86555272521608],[-1.33197367769179,0,9.14916669485793],[-1.43337874121434,0,9.4315087092518],[-1.53838114340655,0,9.71253272163129],[-1.64696375957268,0,9.9921929001811],[-1.75910888112491,0,10.2704436355117],[-1.87479821847135,0,10.5472395480978],[-1.99401290399890,0,10.8225354956789],[-2.11673349515030,0,11.0962865806218],[-2.24293997759505,0,11.3684481572430],[-2.37261176849347,0,11.6389758390894],[-2.50572771985356,0,11.9078255061777],[-2.64226612197996,0,12.1749533121897],[-2.78220470701460,0,12.4403156916230],[-2.92552065256827,0,12.7038693668963],[-3.07219058544278,0,12.9655713554072],[-3.22219058544278,0,13.2253789765426],[-3.37219058544278,0,13.4851865976779],[-3.52219058544278,0,13.7449942188132],[-3.67219058544278,0,14.0048018399486],[-3.82219058544278,0,14.2646094610839]]
-masaki
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2008, 02:29 PM
masaki masaki is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 63
fixed

so i guess not using path.constantspeed worked...and kept the speed constant...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Animation Problem :( Greenwu Vizard 4 01-05-2017 02:14 PM
Smooth transition from Linear to Bezier in animation masaki Vizard 2 01-13-2008 11:22 AM
Animation Tracks.... k_iwan Vizard 2 03-26-2007 05:52 PM
Jumpy animation Elizabeth S Vizard 1 11-08-2006 02:11 PM
problem with female animations vmonkey Vizard 1 10-07-2005 10:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC