WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2014, 09:14 AM
fabioped fabioped is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Question Shaders Effects

New in this version of Vizard is Sharders being imported from 3D Max with OSG Exporter. I'm trying to archive a soup bubble effect.

This is the effect I did using 3D Max 2014:
https://www.dropbox.com/s/q24jx71nk6gzghy/3dmax.png

Then exported using the documented parameters:
https://www.dropbox.com/s/je8ilt2v2u...max_export.png

This is what vizard shows me:
https://www.dropbox.com/s/8sm3tkv4nu8c2sg/vizard.png

What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2014, 04:41 PM
Riverol Riverol is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Hello,

When creating Materials for R5, I tend to prefer using the Standard Mode instead of the Slate Mode.

One issue I notice right away is how you applied the Rim lighting. Here are two images on how you apply it.

Here is the Standard Version
https://www.dropbox.com/s/bohgkro8u6...m%20Radial.jpg

Here is the Slate Version
https://www.dropbox.com/s/yhswi3gybd...20Radial02.jpg

You need to apply a Composite to the Self Illumination slot, name the layer [Rim Radial] and then apply the bitmap. This and the rest of the details are shown in the images.

I'm not sure about how the diffuse and reflection maps are applied. Could I get a hold of the assets and see how everything's applied?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2014, 06:54 AM
fabioped fabioped is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Hi!

thanks for your reply. But I still have trouble with it.
I applied just as you said:

Strandard version - https://www.dropbox.com/s/m1l607tcctgpeof/Imagem1.jpg
Slate Version - https://www.dropbox.com/s/qtjbvcvmtrxq2s0/Imagem2.jpg

But the restult in vizard is: https://www.dropbox.com/s/tfwbhztvp6rpsgs/Imagem3.jpg
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2014, 08:28 AM
disbeat disbeat is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 36
Can anyone comment on this?

We really need to solve this soon...

Thanks!

-- Marco Simões
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2014, 11:42 AM
Riverol Riverol is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
I believe that issue is from the Gamma/LUT Correction. Turn that off and see if it fixes it. Here's an image on how to turn it off:

https://www.dropbox.com/s/i2ciy8jf6tlki2w/Gamma_Off.jpg

If that doesn't help, I'd check the image in photoshop and make sure that it's 8 bit and not 16 bit. Sometimes when the image is 16 bit, it scrambles things. Here's an image on how you can check that:

https://www.dropbox.com/s/u673lf8f3a...bitchannel.jpg

If you're still having issues with that, can you send me the max file and whatever textures you're using. I'd like to take a look at them.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2014, 02:48 AM
jandrade jandrade is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Hi. thanks for your feedback again.

The image is 8 bit and we did what you said but the result is still the same.

We send the max file and the image we are using to test this. It would be nice if you could check it.
Attached Files
File Type: zip bubble.zip (24.8 KB, 393 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2014, 12:14 PM
Riverol Riverol is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
I just got the file, I opened it and exported it and it with the material, everything is what it should be and it looked like this:

https://www.dropbox.com/s/zs7rniqmsy...ble_test01.jpg

Here are the presets I had:

https://www.dropbox.com/s/c2zg83owf75me79/exporter.jpg

You can also load the preset directly into the menu at the bottom:

https://www.dropbox.com/s/y53396tp7r..._preset.osgexp

I'm not exactly sure what may be causing the problem. The object isn't looking like the screenshot I have? It's still looking like this?:

https://www.dropbox.com/s/tfwbhztvp6rpsgs/Imagem3.jpg
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2014, 07:02 PM
masaki masaki is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 63
Does it look correct in Inspector with Effects enabled? If it does use vizfx.addChild to load the model and then model.enable(viz.LIGHTING).
Reply With Quote
  #9  
Old 02-07-2014, 12:14 PM
Riverol Riverol is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
I've taken the bubble and have made modifications. It should now look like this:

https://www.dropbox.com/s/jrm8gqhntta1nyi/bubbles.jpg

Here is where you can find the max file and image files:

https://www.dropbox.com/s/4t1h44mvlufxdez/Bubble.zip

If you look in the material, you can see the adjustments I've done. Here's the an image of how I adjusted the material:

https://www.dropbox.com/s/vou5tz7oax...bubble_mat.jpg

I hope that helps out and let me know if you have any questions.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vizard Shaders vs. Texture Baking jde Vizard 16 11-11-2016 07:07 AM
Shaders fabioped Vizard 0 01-09-2014 08:47 AM
Particle effects in Vizard v-Salik Vizard 1 09-20-2007 03:42 PM
Shaders... djdesmangles Vizard 1 02-20-2007 09:27 AM
GLSL / vertex shaders oodini Vizard 1 11-23-2005 10:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC