WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2010, 10:00 AM
jaclyn.bill jaclyn.bill is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
emagin and quadro fx1800

Dear Experts,

I'm trying to use a emagin Z1800 3D visor with vizard. I'm running on an XP machine with a nivdia quadro fx 1800 graphics card. I'm having trouble getting anything in stereo (with a script which has worked on another machine with a different graphics card).

From what I can gather from searching on here the emagin setup wizard and using labtool should solve this problem by forcing 3D. However, still no joy.

Error message is

"Producer::Visual Chooser: the requested visual is not available, trying to relax attributes."

Could some one who has had success point me in the right direction? I'm wondering if this is related to needing to change some options in the nvidia interface.

Also, last obvious question...I'm running it on a lite license. Should this work still work?

Would be grateful for any help, getting very frustrated!

Thank you. J
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2010, 01:23 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Have you enabled stereo in the nvidia control panel?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2010, 02:18 AM
jaclyn.bill jaclyn.bill is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Yes, in NVIDIA settings -> 3D settings I have stereo enabled set to yes in the global setting tab and in the program setting tab (I added vizard to this).

Are there any other setting I should be adjusting?

Thank you. J
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2010, 08:51 AM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Please refer to the following article and make sure you are forcing stereo correctly in lab tool.

http://kb.worldviz.com/articles/1247

Is there a quad buffered stereo option in the nvidia control panel?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2010, 02:22 AM
jaclyn.bill jaclyn.bill is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Talking

Hi Jeff, Thanks for getting back to me. Yes, I had been using Labtool in that way, and has also tired using emagin's 3D launcher.

We've actually "solved" the problem by swapping my Quadro FX1800 with a Quadro FX3450 from another machine and it's all working fine. The FX3450 is compatible with earlier NVIDIA drivers which seem to support field sequential stereo and are compatible with the z800 shutter glasses.

Thanks very much for your help. If anyone can offer a fix for getting this to work with the FX1800/ newer driver that would be great....currently it's a bit of a waste of a £500 graphics card

Thank you.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2010, 11:53 AM
JvdBosch JvdBosch is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 36
I solved this problem several weeks ago. Take a look at this post:

http://forum.worldviz.com/showthread.php?t=2489
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia 7950 GTX go, which driver? jonesy89 Precision Position Tracker (PPT) 6 03-02-2009 01:38 PM
eMagin stereo DAZ Plug-in development 4 01-25-2009 12:33 AM
emagin stereo vision quadro fx 570 smith11235 Vizard 5 08-05-2008 12:01 PM
emagin with quadro FX 4600 asimbh Vizard 3 02-19-2008 02:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC