WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2014, 12:01 PM
JB_HP_Viz JB_HP_Viz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 31
Polhemus FasTrak Error Message

I get the following Error message in Vizard 5 Beta 4 when I try to connect a Polhemus FasTrak via USB
** ERROR: Failed to connect to a FasTrak: S : Device not found
** ERROR: Failed to create extension sensor with polhemus.dle

I tested the same Polhemus FasTrak via USB under Vizard 4 and it looks to work fine:
polhemus.dle Polhemus Extenstion
1 station(s) detected
** NOTIFY: Connected to Fastrak over USB Connection

I was able to connect a Polhemus Patriot correctly using Vizard 5 Beta 4

Has anyone tested a Polhemus FasTrak via USB with Vizard 5 Beta 4?
Any idea what the issue might be?

Thank you

John
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2014, 12:08 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Are you running 32-bit or 64-bit Vizard 5?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2014, 03:07 AM
JB_HP_Viz JB_HP_Viz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 31
64 bit version
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2014, 12:05 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
The 64-bit version uses a different API to connect to the FasTrak, since the original API only supports 32-bit. So there may be a bug in their new API. I've tested a USB FasTrak with 64-bit Vizard here, and it connects fine.

Are you able to connect to the FasTrak using the Polhemus PiMgr application? You might need to install the new USB drivers for it to work with the new API.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2014, 09:32 AM
JB_HP_Viz JB_HP_Viz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 31
Looks like the FasTrak was using the 32 bit driver instead of the 64 bit driver. It looks like the 64 bit drivers are loaded on my computer, so I will see why it wasn't using the 64 bit driver.

I checked out my Patriot tracker and it is using the Patriot 64 bit driver and working correctly.

Thank you for the information, I should be able to get it working now that I know what to look for.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Polhemus Fastrak williamchappell Vizard 11 09-28-2013 08:49 AM
Polhemus Liberty Latus connecting error Yang Vizard 2 02-13-2013 11:52 AM
Integration of Polhemus fastrak transmitter data to Basic guy free rig in maya abhilash Vizard 0 04-15-2010 10:18 PM
Polhemus woes Enlil Vizard 2 09-02-2008 09:09 AM
fastrak Steve_HT Vizard 17 07-20-2007 09:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC