WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 2.50 average. Display Modes
  #1  
Old 10-26-2004, 11:02 AM
tavaksai tavaksai is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
embedded Vizard

Hi,

Is it possible to "embed" Vizard in another application kind of like the way Acrobat Reader gets embedded in Internet Explorer?
Can you run Vizard in a child window of your own application?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2004, 11:11 AM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Hi,

It is possible to embed Vizard within a wxPython application. wxPython is an addon to python which allows creating GUI applications. We haven't tried it out with anything else though. What kind of application do you want to embed it into?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-27-2004, 03:56 PM
tavaksai tavaksai is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
Since Vizard doesn't provide sophisticated GUI elements, I was thinking of using a GUI toolkit (wxPython is fine) to create menus, toolbars, etc. and use Vizard for selection and manipulation of 3d objects since it is so powerful and easy to use. I guess the tool I want to build would sort of resemble IronCad. So, we would have a VR based training application and a tool that could be used to quickly create new VR tutorials.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-27-2004, 04:05 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
Hi,

If you want to use wxPython then take a look at the following thread which explains how to download and install it:

http://www.worldviz.com/forum/showth...s=&threadid=23

Once you've installed it, contact me and I'll send you a couple examples of how to embed Vizard within a wxPython app.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-20-2004, 09:34 AM
tavaksai tavaksai is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
hiding the cmd window

Hello,

Embedding of Vizard (winviz) in wxPython is working out well,
but how do I get rid of the black cmd (command shell) window?
Now when I call a script I first get a little Windows dos
shell window and then my application window with Vizard in it.

Was winviz.exe compiled as a Win32 console application?

Max
Reply With Quote
  #6  
Old 12-21-2004, 07:49 AM
tobin tobin is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 251
Yes, for reasons of tradition winviz.exe continues to be compiled as a standalone console application. I believe the best you can do right now is cause the console window to disappear immediatley after its creation. From the Vizard GUI, you can switch to this mode under the options settings.

Or are you saying that the console screen too has been embedded in your wx gui and that you can't toggle it out of view?

Our main support person for this topic is on holiday so likely a definitive answer won't be available until the new year.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC