WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2007, 02:49 PM
tolek tolek is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Multi/Sub-Object materials in MAX

I have problems exporting from MAX9 Multi/Sub-Object materials using .IVE format. Some materials simply do not export correctly and leave mesh color as a material. All submaterials are standard, have a name and only one texture in diffuse slot. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2007, 04:01 PM
Veleno Veleno is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 148
Hi Tolek,

The problem you are having sounds like one I saw last July where somehow the multi/sub-object material got corrupt, and for some reason typing names for each material ID fixed the problem. That post can be found here, complete with pictures.

If that doesn't work, I'd like you to follow the directions in this post so we can determine if it is a problem with Vizard reading the files or a problem with Max exporting the files.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2007, 09:15 AM
tolek tolek is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Hi Veleno,

Thanks for suggestions. Your cube works well. No problems. But I still have problems with my file. All materials are standard with single texture in diffuse channel and have names. The test.zip contains .ive file and planetest.zip contains MAX9 version and all textures. Any suggestions would be appreciated.

Thanks,
Tolek
Attached Files
File Type: zip test.zip (637.4 KB, 350 views)
File Type: zip planetest.zip (402.1 KB, 334 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2007, 11:20 AM
Veleno Veleno is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 148
Hi Tolek,

You seem to have misunderstood my previous post. The file you attached has material names, but not names for the material IDs. When exporting your file in its original form I had the same problem you had, but giving each material ID a name fixed the problem.

It doesn't matter what you type in the box, and you don't have to have keep the text there afterwards. As long as some kind of text has been there at any point, it should export properly.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled-1.jpg
Views:	351
Size:	90.3 KB
ID:	207  
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2007, 10:28 AM
tolek tolek is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Smile

Thanks, it works properly now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC