WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2007, 08:21 AM
michaelinTX michaelinTX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Emagin Z800 problem

Is there anything like a complete tutorial on using this hmd? I'm not seeing anything in the HMD even though the test file displays and I don't receive an error message in the input/output window. Any suggestions? thx

code:

import viz
viz.go()
visor = viz.add('emagin.dls')
def mytimer(num):
data = visor.get()
viz.callback(viz.TIMER_EVENT,mytimer)
viz.starttimer(0, 0.1, viz.FOREVER)

input/output window:

************************************************** ********
** Loading myroom.py
************************************************** ********
Loading File: room.WRL
emagin.dls eMagin v2.0
** Load Time: 2.48 seconds
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2007, 10:43 AM
michaelinTX michaelinTX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
One other point to add... I'm running at 60 Hz, 800x600 and tried "single display" "dual display" "horizontal span" and still nothing (using an nVidia 3400 card). The tracking info is working because the room spins when I turn the hmd around, just not getting anything (but a stippled gray background) in the display.... fwiw.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2007, 11:12 AM
Gladsomebeast Gladsomebeast is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Isla Vizta, CA
Posts: 397
Perhaps the power is off. Pressing the power button should turn the display on. You should also be able to see the desktop even when you are not using Vizard in the display.

About the display settings: single display works.
__________________
Paul Elliott
WorldViz LLC
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2007, 11:54 AM
michaelinTX michaelinTX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Yep, I kinda suspected the power button might be a prerequisite so when I press it the screens light up briefly (with the stippled gray background) and then they slowly fade out. Don't know if the power LED on the top of the connector box should be blinking but it is (whether the power button is on or off).
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2007, 12:31 PM
Gladsomebeast Gladsomebeast is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Isla Vizta, CA
Posts: 397
The LED indicates the what kind of video input the eMagin is getting.

Solid yellow == Mono input
Solid green == Stereo input
Blinking == No input

If your LED is blinking, the eMagin is not getting a video signal. Make sure your video card is sending a signal on the port the eMagin is plugged into and that you have pluged the VGA cable into the innermost VGA input on the eMagin box thing. You can use the outermost VGA output on the eMagin box to pipe the signal to your monitor.
__________________
Paul Elliott
WorldViz LLC
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2007, 05:18 AM
michaelinTX michaelinTX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
I ended up moving the cable from one port of the nVidia card w/o a dvi adapter to the other port which uses one and now I have a signal to the hmd (not sure why that would matter but it's working now). Thanks for the assistance.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC