WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2013, 04:24 AM
javadi javadi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 33
Licence

Hello,

I am wondering whether there is any way to query whether the installed Vizard is a Lite version or not? This is necessary to make the program adaptable, running in full-screen when it is a full-licence and small window when it is a lite. Very many thanks.

Greetings
Amir
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2013, 06:17 AM
Frank Verberne Frank Verberne is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Netherlands
Posts: 148
Hi Amir,

You could just put viz.go(viz.FULLSCREEN) in your code. Then Vizard will try to run fullscreen and if you have the Lite license, it will automatically render a small window (I think with resolution size 800*600).

Frank
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2013, 01:27 PM
javadi javadi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 33
Hi Frank

Thanks for your response. It could be a solution indeed. But, I cannot use this method, as I adjust some measurements based on the screen size at the beginning of the program. Change of the screen size destroys all my adjustments. Any other solution you might think of? Thanks again.

Greetings :-)
Amir
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2013, 02:58 PM
Frank Verberne Frank Verberne is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Netherlands
Posts: 148
Hi Amir,

I don't really get your problem, perhaps some example code could explain your problem better.

There are several options for a window:
- either use standard height & width (800 x 600)
- set your own height & width for the window
Code:
#Set these options before viz.go()
viz.setOption('viz.window.width','1280')
viz.setOption('viz.window.height','1024')
viz.go()
Beware, if you set the window to fullscreen this way with a Lite license, Vizard will automatically resize the window after some time (I think it's 30 sec).

If you want to get the resolution of the current screen you're running your application in (size of your fullscreen program with full license), you can use:
Code:
viz.getOption('viz.monitor.width')
viz.getOption('viz.monitor.height')
If you run into problems with some measurements if your screen size is changed, then consider making your measurements adapt to your screen size. That would make it most flexible, and easy to use no matter what the screen size. Again, some sample code showing your problems would be useful.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2013, 04:11 PM
javadi javadi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 33
Hi Frank

Thanks for your detailed response. Here it is a sample code,

Code:
import viz

#viz.setOption('viz.fullscreen', '1')

viz.go()

[WindowWidth, WindowHeight] = viz.window.getSize()

SignSize 	=  WindowWidth * 0.0625
SignCentre 	= [WindowWidth / 2.0, WindowHeight / 2.0]
SignRadius 	=  WindowHeight / 4.0

...
As my model is extremely big and already pushing the computer to its extreme, I cannot keep an eye on the size of the window and readjust my measurements whenever it changes size.

Yes, the screen changes back to a 600 x 800 window after 30s when it is a Lite version. By then, I have adjusted everything and rendered the first screen.

This is a very basic query that one would expect from such applications to be able to support. For a work-around I have specified a flag at the beginning of my code to adjust the screen according to the computer. I might later change it to a more elaborated solution querying an identification ID such as MAC.

Thanks again for your suggestions.

Greetings
Amir
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2013, 04:02 AM
Frank Verberne Frank Verberne is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Netherlands
Posts: 148
If I understand correctly, you want your code to handle different screen sizes, so that you can test your code on with a Lite license and a full license. Furthermore, you only seem to have a problem when the window size changes. So would your problem be solved when the window does not change size (as in a fixed size window, or fullscreen). If so, this code should help you out:
Code:
import viz
import viztask

viz.go(viz.FULLSCREEN)

def getSceenSize():
	yield viztask.waitDraw()
	[WindowWidth, WindowHeight] = viz.window.getSize()
	print WindowWidth
	print WindowHeight

viztask.schedule(getSceenSize)
The code first tries to go fullscreen. With a full license, WindowWidth & WindowHeight should be your screen resolution. With a Lite license, WindowWidth and WindowHeight should be the windowed resolution (standard 800 x 600). Furthermore, this screen does not change in size afterwards. Then, you could create SignSize, SignCentre, and SignRadius based on these values.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2013, 08:23 AM
javadi javadi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 33
Hi,

Yes. Thanks.

Greetings
Amir
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2023 WorldViz LLC