WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-24-2013, 11:31 AM
escmo escmo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Exclamation Problems with linking Sensor to MainView

Dear community,

I have problems linking a tracker to the MainView. I'm trying two approaches, none of them is working right now. I'm using a Nvisor SX 60 HMD with InertiaCube 2+ sensor.

The first approach is using a viztracker, extract from vizsetupcfg.py:
Code:
isense = viz.add('intersense.dle')
headori = isense.addTracker(port=10)
viz.link(headori, viz.MainView)
and simply a 'viztracker.go()' after importing viztracker. The sensor works as wanted, but the MainView is rooted in (0,2,0) which is not where I want it to be, and setting the position of MainView has no effect.

The second approach is updating the Euler of MainView manually without linking, in which case I can set the position of MainView as usual but the sensor keeps spinning around the z-axis without sensor movement.

Is there any solution to either of the two approaches?

Thanks very much in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-24-2013, 12:04 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,462
If you're using the viztracker method you can move the position of the user with the movable node. See the using viztracker page for more information.

Or you can link the viewpoint to the tracker and set the link mask to orientation. That will allow you to move the viewpoint position:
Code:
isense = viz.add('intersense.dle')
oriTracker = isense.addTracker() 
viz.link(oriTracker,viz.MainView, mask = viz.LINK_ORI)
viz.MainView.setPosition([0,1.5,1])
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2013, 02:15 AM
escmo escmo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Thanks a lot Jeff, looks like I've missed that part of the documentation! That worked fine!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mainview can't go back to original point jacky Vizard 1 06-04-2013 05:22 AM
3ds Exported .IVE Model mirrors movement of Mainview Felix Vizard 9 05-18-2012 10:17 AM
IS-900 Wand linking Problems Kaminski Vizard 3 05-17-2011 10:39 AM
Link MainView to instable platform sleiN13 Vizard 2 01-10-2011 01:33 AM
Linking problems with Live Character Frank Verberne Vizard 5 06-04-2008 12:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC