WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-18-2007, 02:25 PM
tmcw tmcw is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: W&M
Posts: 24
Monitor Modes & Vizard (problems...)

Hey,

So I'm trying to both get the most out of the awesome display setup I have (two 30" dell flat panels) and not break vizard. So far they've been mutually exclusive.

Our system was set up with the monitor setup as:

One monitor output (the left monitor output) going out at 2048 x 768 (two 1024x768 monitors concatenated).

This was split into two 1024 x 768 displays, apparently by the HMD, and one of those went to left monitor.

Right now, I have my left monitor set up as 1650 x 1050, which is it's native resolution. It looks beautiful. Unfortunately, Vizard does not come close to working. Through the HMD, I see nothing.

One problem: 1650 x 1050 is, obviously, not a common resolution. So I just used NVidia's control panel to set it as a custom resolution. The default (double-wide) resolution did not use NVidia to do anything at all, I think.

So... my question is...
  1. Can I fix this and go back to what I had before?
  2. Can I somehow have a nice dual-monitor (1650 x 1050 x 2) mode, and also switch back to the double-wide mode before running viz?
  3. How should this be set up, anyway? For whatever reason, both monitor outputs are going to the HMD even though the left one is the double-wide one? Is Vizard switching resolutions when it runs a simulation? Does the right output contribute anything at all?
  4. Another quandry is that my dual-monitor options seem to have disappeared. This might be because it isn't directly connected to the second monitor.

Thanks for any help! I hate screwing this stuff up, but it's irritating to be wasting about 1/2 of my screen space all the time.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2007, 07:29 AM
JMOwens JMOwens is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Providence, RI
Posts: 34
Hi tmcw,
I'm not sure I can help you directly, but we are also running a dual-monitor with HMD setup. The best way we've found to set it up (recommended by the vizard guys) is to unattach the secondary monitor in the Windows control panel, then set NVidia to Horizontal Span. This makes Windows think it's running a single doublewide monitor, but apparently it's more processor-efficient than setting two monitors. Vizard then (using viz.stereo) splits the image and sends one to each half of the "doublewide" monitor, or one to each physical monitor. Note that we have a dual-channel video card, and each monitor is still attached to its respective output.

Also, we've noticed that our HMD (a Kaiser SR80A) can only handle its native resolution of 1280x1024; this may be why you're not getting any display in the HMD at higher resolution. Let me know if I can be of any more help!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC