WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2014, 11:46 AM
JB_HP_Viz JB_HP_Viz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 31
Vizconnect SpaceGrip problem

I'm trying to use the Laseraid SpaceGrips as an Input in the Vizconnect interface but it doesn't look like it is working correctly. The Status shows a green light like it is working but this shows whether the SpaceGrips are connected to my computer or not.

I noticed that the SpaceGrips are connecting via Port 5 (COMM5) and it looks like the default is Port 1. There doesn't seem to be any way to change the Port # in Vizconnect.

I did use the Example code you had in the Reference Section under Gaming Devices -> Laseraid SpaceGrips and the SpaceGrips work fine using the Example Code.

Checking to see if there is anything I can do to get the SpaceGrips working in Vizconnect?

thank you

John
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2014, 06:18 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Thanks for bringing this up, it seems like the option to specify the port is missing. If vizconnect is receiving data from the device the Status button should be bright green. Click on the button to open the status dialog and see the most recent signal information.

If there is no data you can manually edit the config file as a temporary workaround. Add the SpaceGrips input in vizconnect, save the config file and then open it up in the Vizard editor. In the InitInputs function find the following line of code:

Code:
rawInput[_name] = spacegrips.addSensor()
Change that to:

Code:
rawInput[_name] = spacegrips.addSensor(port=5)
Run the config file to open up the vizconnect interface again. See if the Status is now bright green and reporting data.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2014, 10:55 AM
JB_HP_Viz JB_HP_Viz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 31
Jeff,

Thank you. That worked great. I now have the SpaceGrips working using VizConnect. Definitely enjoying using VizConnect, it makes connecting devices very easy.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2014, 03:03 AM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
The port/baudrate settings will be available in the next release.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vizconnect Save As Dialog Jeff Vizard 0 05-01-2014 09:45 AM
Cave Collision problem TopazFrost Vizard 2 02-13-2014 02:34 PM
Vizard problem mizutani_jun Vizard 4 01-09-2011 03:39 PM
Vertex shader performance problem Joran Vizard 2 11-17-2008 01:29 AM
problem with female animations vmonkey Vizard 1 10-07-2005 10:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC