WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2016, 11:54 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Osg model loading error

Hello Jeff,
I have created a .ive n a .osgb model using open scene graph 3.2.0. I am getting loading error in vizard. Pls help
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2016, 09:52 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Can you describe further how you created the model? Vizard 5 is based on OSG 3.1.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2016, 03:34 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Model is created using VPB in .ive and .osgb format.
I can upload or mail you the model. Since Other sample data models of OSG even 3.4.0 is successfully loaded in vizard , i expect this one to work.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2016, 10:20 PM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,

Can you guide me where to upload this model?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2016, 03:53 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,

I re built the model using osg 3.0.1 . It at least does not give any error but It is rendering the model as expected where as model is opening nicely in inspector. please help
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2016, 04:12 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
please find the model file attached.
Attached Files
File Type: zip model.zip (452.8 KB, 286 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2016, 05:46 AM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
It looks like the scale of the model is off. Vizard's unit of measurement is the meter and the modeling software probably uses something else. If you look in Inspector, the bounding box of the model is around 5000 x 300 x 5000 meters. Try scaling the model down in Vizard:

Code:
import viz
viz.go()

sample = viz.addChild('sample.ive')
sample.setScale([0.001]*3)

import vizcam
vizcam.PivotNavigate(distance=10)
Reply With Quote
  #8  
Old 02-11-2016, 02:59 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
thanks a lot Jeff. It helped.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2016, 09:33 PM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,

Can we use all osgviewer controls from Vizard ? kindly help in this regard
Reply With Quote
  #10  
Old 02-22-2016, 12:13 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Can you describe what you're trying to do?
Reply With Quote
  #11  
Old 02-22-2016, 08:25 PM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,
I have created one osga model using open scene graph. I use to run this model using osgviewer . Same model I can use in vizard also. But, osgviewer provides so many controls perspective view,lights etc. by default over the model ; Can I achieve all the controls of osgviewer in Vizard?
Reply With Quote
  #12  
Old 02-22-2016, 09:23 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
I'm not familar with osgviewer so am not sure if all the same controls are available. You can also browse the scenegraph and view the model in Inspector. Lights can be added in Vizard using a standard or vizfx workflow.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-30-2016, 03:32 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,

I want to run *.osg file which is built on osg version 3.0 using vizard.

As , vizard is also built over osg version 3.1.

Can we view osg file using osg kind of viewer in wizard.

We donot want to add the object as 3d object in vizard for this.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-30-2016, 04:35 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
jeff,

Actually i can see all include and lib directories of osg in vizard directory.
Now, can i say import osg or import osgViewer in vizard ??
if not then please help me how can i call osgviewer in vizard

regards
Jai
Reply With Quote
  #15  
Old 03-30-2016, 11:18 PM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
What functionality do you need from osgviewer and what is the result you are looking for?
Reply With Quote
  #16  
Old 03-31-2016, 01:12 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Hello Jeff,

One objective is simply to visualize anything model / format compatible to osgviewer.

Secondly, to visualize the other applications built over osg 3.0 using vizard.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-04-2016, 01:43 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
jeff,

please, help me in calling viewer from vizrard?
secondly, can we have all controls like osg in vizard using viz.go for example
flight mode, drive, terrain etc modes?

if not how to go around this??
Reply With Quote
  #18  
Old 04-04-2016, 09:11 AM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Sorry, it's not possible to use osgviewer from within Vizard. Inspector is the tool that's included with Vizard for viewing Vizard compatible models and browsing the scenegraph.

I'm not sure what you're referring to by flight mode and drive. If you're looking for different navigation techniques in Vizard, take a look at the vizconnect transports.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-05-2016, 01:55 AM
jai jai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 26
Jeff,

We have purchased a license copy of vizard.

Can you give me your personal id or someone's id who can help me with my questions?

Thanks
Jai
Reply With Quote
  #20  
Old 04-05-2016, 10:17 AM
Jeff Jeff is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,453
Yes, you can send an email to support@worldviz.com for further questions about this.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3ds Exported .IVE Model mirrors movement of Mainview Felix Vizard 9 05-18-2012 09:17 AM
Change model alpha and memory leak hosier Vizard 2 06-25-2009 10:55 AM
Loading morph mesh error. vEsotu Vizard 2 03-14-2009 06:29 PM
Error loading plugin djdesmangles Vizard 2 10-02-2008 07:13 AM
Error when loading a lot of avatars dan12345 Vizard 7 07-28-2008 04:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC