WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-14-2012, 09:38 AM
yth yth is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Problem rendering on-the-fly objects

Hi,

I'm experiencing strange effects when adding on-the-fly models to a scene using the vizshape module. When adding cylinders for example, the top and bottom of the cylinders are not closed, exposing various surfaces inside the cylinder and the reverse side of the cylinder can be seen through (see attachment). When creating a sphere, the result is a flat (2D) version of the sphere.

The described effects occur whenever such on-the-fly objects are added - e.g. when running the code from the tutorials. Other simulations run fine, such as the first tutorial showing the town square, plant models, avatars etc. Other OpenGL applications using 3D primitives seem to work fine, too. The problem occurs on a Lenovo Thinkpad R500 (which has a Mobile Intel 4 Express graphics card). Display drivers are up-to-date. My script runs fine on a second machine.

I'm not familiar with OpenGL, so I have no idea what could be causing these effects. What might be the problem here?

Thanks,
Yannick
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cylinder.jpg
Views:	297
Size:	12.8 KB
ID:	515  
Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2012, 09:48 AM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
We've had a lot of reports of strange issues and crashes with Intel drivers in the past. I wouldn't be surprised if this is another driver issue with Intel. What kind of graphics card does your second machine have?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2012, 09:54 AM
yth yth is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
The second machine has a nvidia card.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Font 3D rendering problem Renato Lima Vizard 3 10-07-2010 04:30 PM
Rendering problem in InfiniteTerrain omidbrb Vizard 2 02-24-2009 02:57 AM
Lightwave objects rotation problem hosier Vizard 6 02-13-2009 12:04 PM
Rendering problem Vygreif Vizard 1 05-01-2006 03:26 PM
Texture map rendering problem JRichizzle Vizard 4 03-04-2004 07:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC