WorldViz User Forum  

Go Back   WorldViz User Forum > Vizard

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-16-2012, 02:42 AM
sleiN13 sleiN13 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
AMD graphics hardware seems not to preload object

I've got a problem with AMD graphic cards that doesn't show up on Nvidia hardware.

When I load a world containing multiple models they vizard option preload should cause all object to be loaded in the graphics ram, but looking around the world will cause a distinct stutter when ever a new object gets in view for the first time. After an object has been in view the stutter will not reoccur any more. I've seen this problem on different AMD grahic card models so it's not likely linkend to a particular model.

Nvidia hardware doesn't show this problem but will not produce a fluent moving image with object far away. These object far away seem to shake slightly while the framerates are around 60 fps. This problem with NVidia and the need for the eyefinity feature of AMD makes it that I need/want to use AMD graphics card but I need a solution for the initial stutters/loading problems.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2012, 12:08 PM
farshizzo farshizzo is offline
WorldViz Team Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,849
The preload option will tell Vizard to pass the texture/geometry data to the OpenGL driver. It sounds like the AMD drivers are being too smart and not actually sending that data to the graphics card until it is actually rendered for the first time.

Not sure how difficult this would be to implement in your script, but one potential workaround could be to spin the viewpoint around for a second after the script loads.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2012, 06:08 AM
Huib Huib is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by farshizzo View Post
Not sure how difficult this would be to implement in your script, but one potential workaround could be to spin the viewpoint around for a second after the script loads.
Which is exactly our workaround fix Works quite well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to render a texture of the transparent object and then blur it whj Vizard 1 09-25-2012 03:15 PM
how to hide 3D virtual object behind real object? Darkmax Vizard 3 05-29-2012 09:39 AM
Remove link and have object drop/collide? cgibb Vizard 6 03-02-2010 04:18 PM
retrieve Object names Geoffrey Vizard 11 12-11-2009 04:26 AM
rotate to object jargon Vizard 1 08-08-2005 12:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC