WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Publish EXE with win32com (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=1537)

djdesmangles 06-20-2008 07:02 AM

Publish EXE with win32com
 
Hello Wizards,

I got a problem there. My script is importing the win32com python module. It's running fine inside Vizard, but when I try to publish my .exe the interpreter tell me that there's no module named pythoncom. Can I have some advices?

Thanks !!
viz.FOREVER !!
D.

farshizzo 06-20-2008 01:23 PM

The win32com module probably depends on some dll located in the windows system folder. If this is the case, then you will need to manually add the file to your published exe.

djdesmangles 06-23-2008 01:40 PM

AAAAAAARRRGGG !!!! Help !!
 
All right Farshi !!

It's working, thanks. But now I got this problem when runninmg the exe (I don't understand why, but it's working fine in the IDE):

************************************************** ****************************
** Loading PHCS1.4.py
************************************************** ****************************
** NOTIFY: 0 joystick(s) detected
Traceback (most recent call last):
File "", line 11, in ?
File "PHCS1.4.py", line 170, in ?
class ContextEvents(win32com.client.getevents("SAPI.SpSharedRecoContext")):
TypeError: Error when calling the metaclass bases
cannot create 'NoneType' instances
** Load Time: 0.60 seconds
** WARNING: There were errors in your script, press any key to exit

This thing is driving me crazy...

viz.FOREVER !!
D.

djdesmangles 07-03-2008 10:07 AM

I really need some help...
 
Hello Wizards,

I really need some help there, I don't understand why my application works in Vizard and not when it's in .exe !!! I still got this error:
TypeError: Error when calling the metaclass bases cannot create 'NoneType' instances when I running the .exe.

I think this line of code is the source of my headache:
class ContextEvents(win32com.client.getevents("SAPI.SpSharedRecoContext")):

Any suggestions ?

viz.FOREVER !!
D.

farshizzo 07-03-2008 05:32 PM

Is there supposed to be a space in the string "SAPI.SpSh aredRecoContext"? I'm not familiar with the win32com library, so I don't know what is causing the error.

djdesmangles 08-12-2008 05:17 PM

Anything yet ?
 
Hello Wizards !!

Did you find something about my mysterious metaclass ?

viz.FOREVER !!!
D.

farshizzo 08-13-2008 12:36 PM

I've created an exe that uses win32com and it works fine on other machines. Is the exe not working on the same machine that has Vizard installed, or are you running the exe on a different machine? If it is not working when you run it on a different machine, then are you sure you have the SAPI engine installed on that machine?

djdesmangles 08-13-2008 03:49 PM

It's not working at all !!!!
 
Hello Farshi...

My exe is not working at all: not working on my workstation, not working on a test machine. I still got the error...

viz.FOREVER !!!
D.


All times are GMT -7. The time now is 12:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2023 WorldViz LLC