WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Quad buffering not working after upgrade (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=6038)

performlabrit 07-12-2017 11:26 AM

Quad buffering not working after upgrade
 
I has been working for years, and after the upgrade was to Windows 10, no luck.

The setup involves a Quadro card for monitor 2 (the stereo display, and no others) and a radeon driving the desktop display (not stereo). This has worked in the past.

- The stereo display is at a resolution of 720p with a refresh of 120hz. This has worked in the past.

- 3D has been turned on for the stereo monitor in windows display settings.

- OpenGL and stereo have been turned on in the nVideo control panel.


The test program I'm using is pasted below.

Code:

import viz

global piazza
piazza = viz.add('piazza.osgb')
piazza.setScale([.15,.15,.15])
piazza.setPosition([0,0,-3])

viz.setOption('viz.stereo', viz.QUAD_BUFFER)
viz.window.setFullscreenMonitor(2)
viz.window.setFullscreen(True)

viz.go(viz.QUAD_BUFFER)

Any advice?

performlabrit 07-17-2017 09:11 AM

Confirmed: Windows 10 current build breaks quad buffering
 
Just a heads up. Rolling back to Windows 7 fixed our problem. Drivers etc are the same, so I conclude that a recent Windows 10 update broke quad buffering in OpenGL. I could be wrong, but I'm confident enough to post that here.

Some supporting evidence:

https://answers.microsoft.com/en-us/...e-ecaa215d012a

http://www.datem.com/support-alert-w...sables-stereo/

performlabrit 07-18-2017 07:19 AM

one more thing...
 
In my original post, I forgot to say that I also made the stereo display the primary monitor. This does not fix the problem, but is essential for stereo rendering.


All times are GMT -7. The time now is 09:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC