WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   texture problem with .wrl file (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=1468)

whj 04-29-2008 02:42 PM

texture problem with .wrl file
 
3 Attachment(s)
Hello,

I created a simple scene by maya 7.0 and exported it as file "test.wrl". The scene includes both polygon and nurbs surfaces with texture. When I loaded it into vizard using viz.add('test.wrl'), the texture was gone. Could anybody help me find the reason and fix it? (Files are attached.)

Thanks,

farshizzo 04-30-2008 10:09 PM

I believe the problem is that your vrml file uses a Switch node, which our loader does not currently support. I will try to add support for this and post an update if successful. I'm not familiar with Maya, so I don't know of a workaround, sorry :(

whj 05-01-2008 09:23 AM

Thanks for the reply.

What's Switch node? Is it a concept in Vizard or Maya?

I found that if I export the model to obj file, at least the polygon surface works fine, but all nurbs surfaces lost texture. So I'm going to convert all nurbs surfaces into polygon. Does that mean obj file works better than wrl file in Vizard?

Thanks,

farshizzo 05-01-2008 09:42 AM

I've updated our loader to support the Switch node and your test model works fine now. Email me at lashkari@worldviz.com and I will send you the updated loader.

whj 05-01-2008 09:56 AM

Hi,

I also found that if I use "repeat UV" in texture mapping polygon model, all texture lost again. But after I convert the obj file into 3ds file, it works fine. Does it mean 3ds file is more reliable than obj file in Vizard?

Thanks,

whj 05-01-2008 02:09 PM

The the updated loader for the Switch node works very well. Thanks a lot.


All times are GMT -7. The time now is 02:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC