WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Apartment demo/texture demo (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=4327)

pwsnow 08-30-2012 07:27 AM

Apartment demo/texture demo
 
I hope someone can point me in the right direction, I've been searching for some time now to locate a Vizard demo.

The demo consisted on an apartment which was either one or two floors and you could change the texture of the wooden surfaces. The demo also had a video playing on a tv.

This demo also came with another demo of a station environment which had a train passing through every so often.

Does anyone know the file name of the demo or a download link for it?

Many thanks.

farshizzo 08-30-2012 09:23 AM

I believe you are referring to the i-space architectural walk-throughs on our demo download page. It contains two condo environments and a train station environment.

pwsnow 08-31-2012 02:09 AM

Many thanks, I have re-downloaded them.

Kyman2008 10-02-2012 06:36 AM

How is the video playing on a tv coded in vizard? I have been trying to apply the video I wish to play on a tv screen in my environment as a texture but the video file texture is not sizing down properly to be able to be seen on my tv screen.

Thanks!

Jeff 10-03-2012 09:52 AM

Maybe there is some issue with the texture coordinates of the tv screen. Do you see a difference if you apply the video to a texture quad instead?
Code:

quad  = viz.addTexQuad(pos=[0,2,5])
video = viz.addVideo('video.avi')
quad.texture(video)
video.play()


Kyman2008 10-04-2012 07:55 AM

Yes I am able to see the video playing on a texture quad. Is my only option to find the coordinates of where I want the video to play (i.e. the coordinates of the TV i want to play the video on) and orient the texture quad there? Or is there an easier way?

Thanks so much for the quick reply this has been a headache!

Jeff 10-04-2012 09:44 AM

How was this model exported and created? If using Max, make sure the TV screen was exported with a placeholder texture. Otherwise there will be no texture coordinates assigned to it. Also can you post the relevant lines of code where you add the tv and apply the video to it?

Kyman2008 10-04-2012 10:45 AM

The model was created and exported in Google Sketchup, here is the line of code. I added the model of the TV as a seperate object (it is in a bigger room that was added as a seperate model)

###Add Video Playing on 2nd Level TV###

quad = viz.addChild('TV.dae', viz.TEXQUAD)
quad.scale(1.27, 0.66, 8.399)



video = viz.add('After_Visit.wmv', viz.TEX_RECT)
quad.texture(video)
video.play()
video.loop()

# make screen a little less vibrant
quad.alpha(.9)

Kyman2008 10-04-2012 10:45 AM

I have tried getting the TV's coordinates with the getPosition command but it keeps returning 0,0,0 when this is certainly not the case

Jeff 10-04-2012 01:04 PM

Have you tried exporting the tv model with a texture applied to it? If that does not work can you attach the model to this thread or upload here for us to look at?

From the code you posted there is no position specified when the model is added to the world. If you're using the getPosition command with that it will return [0,0,0].

Kyman2008 10-05-2012 10:10 AM

Well what I did was create a large google sketchup model and this TV is in this model. I then made the TV a seperate object to export to vizard by hiding everything else in the model except the TV and then exporting this "new model" (entire model hiding except TV). I also exported the large model minus the TV to vizard in a seperate file. Therefore the TV is a modifiable object in Vizard while retaining it's location in my original model. I did this so I wouldn't have to mess with the set postion command in vizard to place the TV where I wanted it in my model


All times are GMT -7. The time now is 03:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC