WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   vizinfo in HMD mode (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=520)

enkeli 03-01-2006 12:08 PM

vizinfo in HMD mode
 
I am using the vizinfo to get input from the user. It works fine when I'm testing, but is unable to recieve input when in HMD mode. (for example: textbox fields cannot be selected to type in, radio buttons do not get clicked) Any suggetions?

Code:

if TESTING:
        viz.go()
else:
        viz.displaymode(1280, 480, 16, 60)
        viz.go(viz.TRACKER|viz.HMD|viz.STEREO)

Code:

info = vizinfo.add('User Input', 1)
inputBox = info.add( viz.TEXTBOX, "blah" )
inputRadio1 = info.add( viz.RADIO, 1, "blah:    1" )
inputRadio2 = info.add( viz.RADIO, 1, "2" )


farshizzo 03-01-2006 12:18 PM

Hi,

When using stereo, GUI interaction only takes place on the left eye. So you need to interact with the left side of the screen.

enkeli 03-01-2006 12:41 PM

I am interacting with the left side of the screen. It isn't responding.
(But actually, in the right side of the screen, it does respond to clicking on the textboxes but not on the radio buttons. Didn't include that note in the first post since I didn't want to add confusion)

farshizzo 03-01-2006 01:06 PM

Hi,

Which version of Vizard are you using?

enkeli 03-01-2006 01:10 PM

version: 2.51c

farshizzo 03-01-2006 01:16 PM

Hi,

In 2.51 GUI interaction is performed as if STEREO mode is not specified, so it can be really confusing. If you plan on using GUI interaction with STEREO mode enabled I suggest you upgrade to the latest version (2.53).

enkeli 03-01-2006 01:20 PM

I'll keep that in mind and ask my lab director if we can upgrade to the latest version. Is there any way to make it work in the version we are currently running?

farshizzo 03-01-2006 01:23 PM

Hi,

Unfortunately there is no workaround for this. Just so you know, it is free to upgrade to version 2.53. You can go the download page and install it right now, assuming your lab director is OK with that.

enkeli 03-01-2006 03:47 PM

I upgraded to 2.53 and that fixed the problem. Thank you for your help!


All times are GMT -7. The time now is 08:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2023 WorldViz LLC