WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Viz. texure-how to do transparent (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=5999)

Lily 04-20-2017 09:51 AM

Viz. texure-how to do transparent
 
Hi,everyone

So I'm new to Vizard, 3d modeling. I recently encountered 2 problems,

1. I imported one room model which I created in Maya, one wall of the room is transparent just as glass. But when I imported into Worldviz, the wall just was black, what should I do to make the wall looks transparent in worldviz?

2. when I imported the room model into worldviz, it had no lights even I have added lights when I created the model in Maya, so when should I do to light the model?


Many thanks for your help!!

Jeff 04-29-2017 01:38 AM

1) We're most familiar with the 3ds Max to Vizard workflow but I'll check to see if an artist has suggestions.

2) You can add lights to the model in Inspector:
  • Go to Create Light and select a light type to add a light
  • Select the gear icon associated with the light in the scenegraph pane
  • To move the light, enable translate or rotate mode using the buttons at the top of the window
  • Save the model out to the OSG format and load it in Vizard


All times are GMT -7. The time now is 02:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC