WorldViz User Forum

WorldViz User Forum (https://forum.worldviz.com/index.php)
-   Vizard (https://forum.worldviz.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   problem in using xsens motion trackers in Vizard (https://forum.worldviz.com/showthread.php?t=1772)

bharatbhushan 01-10-2009 11:14 AM

problem in using xsens motion trackers in Vizard
 
hello I am new to the Vizard software and started to face problems :confused:
I am using xsens MTx motion trackers which is connected through XBUS master. Right now I am connecting the XBUS master via USB on COM 10. I have written following script in Vizard for accessing the sensor data
--------------------------------------------------------------
import viz
viz.go()
#Create xsens extenstion
xsens = viz.add('xsens.dle')

#Connect to first available Xsens MT device
sensor = xsens.addMT(port=10,baudRate=0)

def mytimer( num ):
print sensor.getEuler()

viz.callback( viz.TIMER_EVENT, mytimer )
viz.starttimer( 0, 0.5, viz.FOREVER )
--------------------------------------------------------------

after running the script I am getting
--------------------------------------------------------------
xsens.dle Xsens Extension
** Load Time: 1.01 seconds
[0.0, 0.0, 0.0]
[0.0, 0.0, 0.0]
[0.0, 0.0, 0.0]
[0.0, 0.0, 0.0]
[0.0, 0.0, 0.0]
and so on
----------------------------------------------------------------

so what is the the problem. I have checked that the sensor is connected on COM 10 by running XBUS Example and it is giving the proper orientation data. also the xsens.dle file is present in Vizard pulg-ins directory
--
regards,
bharatbhushan

farshizzo 01-12-2009 02:47 PM

The current version of Vizard does not support the Xbus. We will be releasing a new version soon that will support it.

bharatbhushan 01-25-2009 07:14 AM

As it has been quoted that Q1 2009 release of Vizard supports Xsens Xbus devices. But there is no help on this subject either in the Vizard help or in online tutorial, so please provide the commands and the necessary details to use XSENS XBUS master with Vizard .

farshizzo 01-26-2009 05:51 PM

If you have an XBUS device on COM 10 with 3 sensors connected, then you need to call xsens.addMT() 3 times. The following code shows how:
Code:

xsens = viz.add('xsens.dle')
sensor1 = xsens.addMT(port=10)
sensor2 = xsens.addMT(port=10)
sensor3 = xsens.addMT(port=10)



All times are GMT -7. The time now is 11:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2018 WorldViz LLC